ADG

Betevé, missió acomplerta

Selecció-procés-solució: un bon concurs

Una de les fotos de Leo García Méndez per a la presentació de la identitat de Betevé (més a www.folchstudio.com/beteve)

"Ens ha costat temps, esforç i molta paciència arribar a bon port, però estem orgullosos d'aquest concurs. Primer, perquè creiem que el resultat és extraordinari. Segon, perquè la defició del procés i l'elecció [de la proposta guanyadora] les portem a terme amb l'inestimable suport de l'ADG-FAD, gràcies al qual vam poder fer una selecció raonada i amb criteris professionals. "

Aquestes paraules de Sergi Vicente, director de Barcelona Televisió, tenen un especial valor per a l'ADG: recompensen una feina d'anys per difondre les bones pràctiques en l'organització de concursos de disseny. Tractàvem això a fons fa unes setmanes (al post Concursos. Restringits, remunerats i professionals), i ara la teoria s'exemplifica amb el concurs de la nova identitat de Betevé, tot just acabat.

Els últims dies s'ha parlat amb certa efervescència del resultat final. Fins i tot en mitjans generalistes que no solen dedicar espai a la comunicació i el disseny. En plataformes especialitzades, la cobertura ha estat àmplia i pertinent. Els articles a Gràffica i a Brandemia en són una bona introducció, per exemple. Però res com la pròpia pàgina de Folch Studio, l'equip autor de la solució guanyadora, per aprofundir en els conceptes i significats, no només del sistema d'identitat gràfica sinó de tot un programa que el que busca és una cosmovisió per a la Barcelona dels propers anys. Recomanem la seva lectura, que d'alguna manera introdueix una concepció curatorial de la pràctica del disseny.

 

"Capturant la imperfecció i el cor de Barcelona"

Pel que fa a nosaltres, hem d'acabar remarcant una vegada més les virtuts del procés que ha portat a la resolució positiva d'aquest concurs. Des del punt de partida –un encàrrec, una problemàtica a resoldre, uns objectius a assolir–, ha estat un camí de mesos de col·laboració amb el client. Hem consolidat un enfocament que ha de servir com a model per a futurs concursos: l'articulació d'unes condicions objectives, la voluntat de transparència, l'homologació d'una estructura basada en la professionalitat i el pacte. Estem satisfets: el cas de betevé ha significat una empenta i un factor de consolidació. Un avenç en l'aplicació d'una bona praxi en els concursos de disseny. Si esteu interessats en tenir i difondre el document oficial d'ADG-FAD sobre aquest tema, el podeu sol·licitar escrivint a adg@adg-fad.org.

Related news